Gemeente Capelle aan den IJssel

“In maart 2010 waren alle desktops al gevirtualiseerd, behalve die van een dertigtal 'heavy users'. Onder meer gebruikers van Autodcad, Photoshop en Indesign. We waren aanvankelijk van plan om daar zwaardere machines voor aan te schaffen. Dat zou een flinke investering betekenen en misschien kon het ook wel anders. Dat is één van de grote voordelen virtualisatie: je krijgt ruimte voor innovatie!”

“Er vond uiteindelijk een klein wonder plaats. Autocad op een gevirtualiseerde desktop en dat zonder verlies van performance. Onze gebruikers zijn werkelijk enthousiast. Ze kunnen nu voor het eerst thuis werken in dezelfde omgeving die ze op kantoor gewend zijn. Zelfs op een tablet kun je nu met deze applicaties je werk doen.” - Djaswan Poenai en Rick Luijendijk, gemeente Capelle aan den IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel is zo oud als de weg naar Kralingen. Dit gezegde is de Zuid-Hollandse variant op de bekende weg naar Rome. Opgravingen laten zien dat er al in de tweede eeuw na Christus bebouwing was langs de IJssel. De weg naar Kralingen verbindt Gouda met wat nu Rotterdam is. Bij de gemeente werken zo’n 750 tot 800 medewerkers.