Thick, Thin of Zero Clients?

Heeft u de stap al gezet naar het virtualiseren van uw desktops? Worstelt u nog met de keuze voor de geschikte client voor uw gebruikers, die allerlei verschillende computer behoeften hebben? Laten we eens kijken naar de opties.

 

Het verschil tussen Thick en Thin Clients.
Thick Clients zijn traditionele PC’s. Er zijn twee issues die gepaard gaan met het gebruik van een traditionele PC. De eerste betreft de kwetsbaarheid van de beveiliging van de systemen omdat ze kopieën bevatten van de desktop waar de gebruikers toegang tot hebben. Het tweede punt is dat het kostbaar is om de PC te vervangen. Dit is zowel kostentechnisch als op het gebied van de productiviteit van de werknemer. Het kost immers ook veel tijd om een systeem te vervangen.

Thin Clients zijn in de essentie computer terminals die zijn ontworpen om vanaf de server te draaien, zonder hard drives. Ze vereisen simpelweg een operating system om lokale software te kunnen draaien. Vanwege de weinige bewegende onderdelen hebben deze systemen veel minder kans op gebreken aan de onderdelen.

 

PcoIP Zero Clients in VDI of Cloud omgevingen
Het grootste verschil tussen Thin Clients en ‘echte’ Zero Clients is dat bij een Zero Client alle computing gedaan wordt in het datacenter, enkel de pixels worden naar de desktop gestreamd. Er is geen lokaal operating system waardoor het systeem ultra-veilig is. Gezien er geen hard drive of fan aanwezig is, geen bewegende onderdelen en geen ingangen voor virussen of malware, wordt het continue management van de devices geminimaliseerd. Tel daarbij op dat PcoIP Zero clients vertrouwd worden door de overheidsinstanties en dat deze clients een grote variëteit aan CAC/PIC smart cards ondersteunen.

 

Bekijk deze handige tabel om zelf de vergelijking te maken:

Teradici, verschil tussen thick en thin clients tabel

Zoals we kunnen aflezen uit de tabel, scoort de Zero Client hoog op performance, beveiliging, gemak van management en de laagste reparatie- en vervangingskosten. Daarnaast zijn ze extreem energie zuinig. Minder dan vijf Watt voor een draaiende Client. Om nog meer energie te besparen kunnen clients worden ingesteld om uit te schakelen als ze niet worden gebruikt. Mochten er issues optreden dan kost het slechts vijf minuten of minder om het apparaat te vervangen.

PcoIP Zero Clients zijn verkrijgbaar in standalone, all-in-one of in laptop vorm. Bekijk ook deze korte video om meer te weten te komen over de PcoIP Zero Clients!

 

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie, neemt u dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder via telefoonnummer 030-3030 660 of via verkoop@nulliodis.nl