Hyperconvergence vendoren als Pivot3 komen dichterbij Nutanix

Het hyperconvergence landschap dat ooit gevuld werd met kleine privébedrijven wordt nu langzaamaan meer en meer gedomineerd door grotere server-storage vendoren. Maar partijen als Pivot3 en Simplivity binden nu de strijd aan met giganten als Nutanix.

 

Nutanix blijft nog altijd marktleider maar VMware heeft meerdere klanten voor haar Virtual SAN (VSAN) hyper-converged software. Dell EMC wil de markt opgaan in 2017 door zowel VSAN als Nutanix software te verkopen op PowerEdge servers. HP Enterprise, Ciso en Lenovo zetten ook aardige stappen. Dit trio verkoopt hun servers met eigen software of software van partners.

 

Maar kleinere private hyper-convergence vendoren zoals Pivot3 geven zich niet zomaar gewonnen. Zij hebben eigen designs voor hun IPO’s en hebben lucratieve acquisitie doelstellingen voor grote vendoren die nog moeten instappen in de hper-convergence zoals IBM en NetApp.
Deze kleinere vendoren zeggen dat hun producten bewezen hebben superieur te zijn aan nieuwe versies van de grote vendoren. De kleine vendoren hebben ieder technologisch voordeel nodig dat ze hebben tegenover de grote marketingreuzen waar ze het nu tegen opnemen.

 

Bron: Tech Target

 

Het gehele artikel kunt u hier lezen. Meer over Pivot3 leest u hier.